Hoogeveen
lokale werkgroep

Frans en Cecilia Rosdorff gaven de laatste gastles van het seizoen op 4 juni 2013 in groep 8 van de Regenboog in Noordscheschut. Ze hadden te maken met 33 enthousiaste en aandachtige leerlingen.

Bijzonder is, dat deze groep 8 een meisje uit India geadopteerd heeft en maandelijks een bedrag aan haar en haar familie doneert. Een foto van het meisje stond op een prominente plek in het klaslokaal.
De gastdocenten konden hier goed op inspelen:

- Welke kinderrechten worden in een land als India vaak geschonden?

- Alle kinderen hebben recht op onderdak, op voeding en gezondheid en op onderwijs.

Door de adoptie van het Indiase meisje dragen de leerlingen in groep 8 een steentje bij aan het verbeteren van haar omstandigheden.

Heel gemotiveerd kleurden de leerlingen een groetenkaart voor een projectgroep in Brazilie die zich inzet voor de opvang van straatkinderen. Er waren echte kunstwerkjes bij.....

 

De afgelopen maanden werden gastlessen over Amnesty International op 10 scholen in Hoogeveen en omgeving gegeven. De gastdocenten kunnen alleen maar spreken van positieve ervaringen. Het stemt hen tevreden en het geeft hen een goed gevoel dat zij ruim 300 leerlingen over het werk van Amnesty hebben kunnen vertellen.

 

Frans Rosdorff legt uit

Groep 8 in feestelijke stemming (1)Groep 8 in feestelijke stemming (2)

Groep 8 in feestelijke stemming (3)Groep 8 in feestelijke stemming (4)