Hoogeveen
lokale werkgroep

 

Acties

De werkgroep vraagt aandacht en voert actie voor met name gewetensgevangenen. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld vanwege hun geloof of politieke overtuiging in de gevangenis zitten. Zij hebben geen geweld gebruikt of gepropageerd.
Het machtigste en oudste wapen van Amnesty International is de pen. Actievoeren gebeurt daarom vooral door middel van petities of brieven die kunnen worden geschreven of ondertekend. De brieven en petities zijn gericht aan de regering van het land waar de gewetensgevangene woont.

 

Voorlichting op scholen

Alle kinderen in groep zeven of acht van basisscholen in Hoogeveen en omstreken krijgen een les over het werk van Amnesty International. Deze lessen worden verzorgd door de scholenwerkers.

 

Verkoop

Tijdens het voeren van acties verkoopt de werkgroep vanuit de kraam ook artikelen. Bijvoorbeeld: kaarten, kaarsen, boeken, agenda’s enz. Ook kunnen bedrijven bij de werkgroep terecht voor artikelen, bijvoorbeeld voor in een kerstpakket.

De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor een aantal zaken, zoals:

  • Het verrichten van onderzoek naar mensenrechtenschendingen in landen over de hele wereld.
  • Het ondersteunen van slachtoffers van mensenrechtenschendingen (denk aan bijvoorbeeld medicijnen).
  • Het financieren van acties.

Bij de werkgroep Hoogeveen wordt het depot met verkoopartikelen beheerd door Rolien van de Belt, bereikbaar per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..