Hoogeveen
lokale werkgroep

Amnesty petitie voor kinderrechten in Kenia

2012-05-12

Hoogeveen -Op zaterdagmiddag 12 mei stond Amnesty International in het centrum van Hoogeveen met een petitie voor de kinderrechten in Kenia. Marnix Koppetekende deze petitie als eerste. Daarna vroeg hij samen met de leden van Amnesty International Hoogeveen aan voorbijgangers om ook hun handtekening te plaatsen onder deze petitie. De petitie is door ca. 400 mensen ondertekend.

In de petitie vraagt Amnesty International aan de Keniaanse president Mwai Kibaki om te laten zien dat hij de rechten van kinderen respecteert, ook in sloppenwijken.

In Kenia wonen miljoenen kinderen in sloppenwijken.Er is veel armoede, weinig ruimte om te spelen, gebrekkig onderwijs en geen schoon drinkwater. Door de schrijnende armoede en de hoge werkloosheid vervallen veel jongeren tot de criminaliteit.

Marnix Koppe tekent de petitieMarnix Koppe heeft als eerste de petitie ondertekend. Tot zijn pensionering was hij gynaecoloog in het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Hij werkt nu al jaren samen met andere vrijwilligers in het provinciaal ziekenhuis in Garissa in het arme woestijngebied van Kenia. In zijn trilogie “Garissa” beschrijft hij de erbarmelijke omstandigheden van de arme straatkinderen in Kenia.

Amnesty Hoogeveen bedankt alle mensen die de handtekeningenlijsten hebben getekend.