Hoogeveen
lokale werkgroep

Scholenwerk

Jaarlijks geven de scholenwerkers op zo’n 33 basisscholen (of zoveel als mogelijk) een gastles aan de groepen 7/8 over mensenrechten, met een toespitsing op kinderrechten. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals bijvoorbeeld ‘kinderen op de vlucht’.
Indien gewenst is het mogelijk om de gastlessen samen met een collega-scholenwerker te verzorgen. De scholengroep bestaat momenteel uit:

Loek Boer (coördinator)
Louise Brink
Marnix Koppe

Wat wordt er van een scholenwerker verwacht?
Je moet het leuk vinden om iets te vertellen aan kinderen in groep 7 en 8. Daarbij kun je gebruik maken van materiaal dat door Amnesty International beschikbaar wordt gesteld en waarbij ook suggesties zijn bijgevoegd hoe er mee om te gaan.
Een les duurt doorgaans anderhalf uur, al komt er natuurlijk nog iets bij: tweemaal per jaar vergaderen, een afspraak maken met de school en de les voorbereiden. Je bezoekt gemiddeld 5/7 scholen per jaar. Voordat je gaat starten is er een verplichte scholing van twee dagen. Eerst eens meelopen mag altijd!
Wie belangstelling heeft, kan zich melden bij de secretaris van Amnesty Hoogeveen. De coördinator van het scholenwerk zal dan z.s.m. contact opnemen.

 

Tip voor kinderen/scholieren/studenten/docenten: ben je op zoek naar informatie over Amnesty International of het thema mensenrechten? Kijk dan ook eens op Wat we doen: educatie